معرفی کتاب
کتاب«نسیم هدایت، رهنمودهای بزرگان به طلاب جوان» تدوین شده از سوی علی وافی، دربردارنده چهل پرسش و پاسخ درباره آداب و رموز طلبگی و صدها نکته آموزنده درباره شیوه طلبگی است.
در بخشی از این کتاب توصیه های رهبر معظم انقلاب به طلاب جوان را می خوانیم:
جدی گرفتن درسها
رهبرمعظم انقلاب: باید به طور جدی درس بخوانید، همان توصیهای که من همیشه به جوانهای طلبه میکنم، علومی را که امروز در اختیار حوزههای علمیه است فرا بگیرند، و از بن دندان، خودتان را به سطح تحقیق برسانید.
انسان با سرهم بندی، محقق نمیشود، با برف انبار کردن، انسان فقیه و فیلسوف نمیشود، باید محکم، خشت خشت این پایه را روی هم بچینید و بروید تا به آن اوج برسید. در عرصه علم و تقوا، شماها نورانی هستید. دلهای شما پاک و جانهایتان پاکیزه است. شماها شفافید، این شفافیت را حفظ کنید، از گناه دوری کنید و به ذکر و توجه اهمیت دهید….
هدف مقدس طلبگی
مقام معظم رهبری: اگر طلبه و روحانی ما، برای استخدام درس خواند، به درد عالم روحانیت نمیخورد. طلبه باید درس بخواند، تا فقیه و واعظ و محقق و مدرس و کتاب نویس و ملای فلان محل و ملای فلان شهر بشود و مردمی و در اختیار مردم باشد؛ و الا اگر برای استخدام درس بخواند، پس همان روحانیت وابستهای است که ما این قدر در عالم مسیحیت و یا درعالم براداران اهل تسنن، برایش بد میگفتیم….
تحصیل هدفمند
مقام معظم رهبری: نظام و هدف درسی دانشگاهها، با نظام و هدف درسی حوزه متفاوت است. آن برای یک کار است و این، برای کار دیگری است. اگر مدرک آن نظام، به این جا بیاید، هیچ چیز را نشان نخواهد داد… مثلا انسان در رشتهی علوم آزمایشگاهی، پس از چند سال به درجهی دکترا میرسد؟ حساب کنید، چهار سال دورهی لیسانس است؛ دوسال دورهی فوق لیسانس است؛ دو، سه سال هم در دورهی دکترا به تحصیل ادامه میدهد؛ یعنی مجموعا هفت، هشت سال. حالا من از شما سؤال میکنم، در درس طلبگی ما، آیا کسی با شش سال، هفت سال، هشت سال، ده سال، به تحقیق میرسد؟… میبینید که اصلا طبیعت این نظام، با طبیعت آن نظام فرق دارد.