صهبای ولایت

صهبای ولایت

سلام بر سید خوبان،امام عاشقان سید علی روحی فداه

پیام های کوتاه
آخرین نظرات

رسالت روحانیت در کلام رهبری

سه شنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۲:۴۵ ب.ظ

رهبر معظم انقلاب به عنوان سکان دار این انقلاب و شخصیتی که برخاسته از حوزه علمیه است همیشه نسبت به وظیفه حوزه علمیه و تعامل آن با نظام تأکید نموده و نسبت به جدایی و بی تفاوتی حوزه های علمیه نسبت به نظام  هشدار داده‌اند.

 

حضرت آیت الله خامنه ای نقش روحانیت را در پیروزی انقلاب اسلامی، نقشی بی بدیل معرفی می کنند:

 

«بدون حضور روحانیت، انقلاب اسلامی، هیچ گاه به پیروزی نمی رسید زیرا روشنفکران و گروهها و احزاب غیر اسلامی، توانایی و نفوذ و مقبولیت روحانیت را در سطح کشور نداشتند».

 

البته این نقش روحانیت پس از پیروزی انقلاب نیز بی بدیل است، در واقع سرنوشت انقلاب و روحانیت به یکدیگر گره خورده است، و رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید نموده‌اند:

 

«ما اگر ضعیف عمل کنیم،‌بد عمل کنیم، ... نتوانیم اخلاق اسلامی را در جامعه رایج کنیم،‌نتوانیم روابط انسان‌ها را به‌صورت مطلوبی استقرار بخشیم، قضاوت دنیا این خواهد شد که اسلام نتوانست؛ می‌بینید که این مسئولیت فقط بر عهده ماست، بر عهده علمای کشور‌های دیگر که با نظام‌های دیگر زندگی می‌کنند نیست، این مخصوص ماست».

 

و در جایی دیگر می فرمایند:

«روحانیت، در بافت اصلی این جامعه جا دارد. اگر بخواهند روحانیت را از بین ببرند، باید جامعه را از بین ببرند؛ آن وقت همه، از جمله روحانیت از بین خواهند رفت».

 

ایشان همیشه تلاش نموده‌اند تا روحانیت را نسبت به اوضاع منطقه و جهان آگاه سازند و متوجه نقش حیاتی انقلاب در پیشبرد اهداف اسلام و بیداری اسلامی نمایند که این تأثیرگذاری مهم ایران در منطق منجر به إعمال فشارهای سیاسی روی ایران شده است؛

 همانطور که در جمع طلاب و روحانیون بجنورد فرمودند:

 

«امروز نیز همانند شرایط جنگ احزاب در دوران پیامبر(ص)، همه دشمنان ملت ایران در سطح بین المللی و منطقه ای، دست به دست یکدیگر داده اند، تا ایستادگی و عزم راسخ این ملت را بشکنند اما همانگونه که در آن جنگ، مومنان به خود ترس و تردید راه ندادند،

 

 ملت ایران هم با تلاش برای افزایش قدرت و توانایی های خود، در مقابل فشارها ایستاده است در جنگ احزاب عده ای منافق و سست ایمان، مومنان را مورد عتاب و خطاب قرار میدادند که چرا کوتاه نمی آیید و سیاست خود را عوض نمی کنید اما یاران واقعی پیامبر(ص) در پاسخ به آنها می گفتند:

 ما از این فشارها تعجب نمی کنیم و نمی هراسیم و به راه خود ادامه خواهیم داد».

 

مقام معظم رهبری علاوه بر تبیین کلی اهمیت وظیفه روحانیت در حفظ نظام به بیان چگونگی تحقق این هدف والا نیز پرداخته و راه‌کارهای رسیدن به آن را تبیین نموده‌اند؛ راه‌کارهایی که عبارتند از:

 

1- مسلح شدن به سلاح علم و تهذیب

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای بارها طلاب را به تلاش علمی و درک و تیزبینی تشویق نموده‌اند:

«نیاز لحظه‌ها را برآورده کردن، کار آسانی نیست. اولا درک و استعداد و تیزبینی می خواهد. ثانیا شجاعت و شهامت می خواهد که وقتی دیگران کاری را نمی کنند او انجام دهد».

 

و همچنین همواره بر تهذیب همراه با تعلیم تأکید ورزیده‌اند:

«روحانیت در کنار کسب علم باید همواره مقید به تدیّن، تهذیب اخلاقی، فرائض و نوافل، و تلاوت قرآن باشد».

 

2-دخالت در امور سیاسی و عدم کناره گیری و بی تفاوتی نسبت به انقلاب

 

مسئله سکولاریزم و جدایی دین از سیاست اگرچه در حیطه اجتماع و عموم مردم نیز مردود است اما مبتلا شدن طلاب و روحانیون به این تفکر غلط  عواقب وخیم‌تری را به دنبال دارد همان‌طور که مقام معظم رهبری به این مطلب اشاره نموده و ضمن بیان فتوای مراجع در مورد حرمت قطعی تضعیف نظام فرمودند:

 

«حوزه های علمیه نمی توانند سکولار و نسبت به نظام اسلامی بی تفاوت باشند، در حالیکه سیاست سرویس های امنیتی دشمنان نظام اسلامی اعم از امریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی، القاء وجود فاصله میان روحانیت و نظام است، هیچ روحانی نمیتواند خود را جدای از نظام اسلامی بداند؛ روحانیت و حوزه های علمیه سربازان این نظام هستند و هیچ گاه نمیتوانند خود را جدا از نظام اسلامی تصور کنند»

 

3- هجرت تبلیغی و تلاش برای راهنمایی مردم

 

ایشان در دیدار روحانیون و طلاب استان خراسان شمالی،با اشاره به فرصت عظیمی که پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار روحانیت، برای گسترش معارف دینی قرار داده است، تأکید کردند:

 

«روحانیت و حوزه های علمیه باید با تلاش علمی مضاعف و مجهز شدن به معارف عمیق دینی و آشنایی با اندیشه های نو و ارتباط مستمر با نسل جوان بویژه دانشجویان، در جهت خدمت به نظام اسلامی و تقویت آن حرکت کنند».

 

رهبر انقلاب اسلامی ارتباط صمیمی و با روی خوش، با جوانان و پاسخگویی به سوالات و نیازهای فکری آنان را یکی از وظایف مهم روحانیون می‌دانند:

 

«لازم است روحانیون و ائمه جماعات، کانون های فرهنگی مساجد را با همکاری بسیج رونق بخشند و ضمن حضور تأثیرگذار در مساجد و نمازهای جماعت، معارف دینی و مناقب اهل بیت علیهم السّلام را برای مردم بیان کنند».

 

همچنین ایشان علما و فضلای سراسر کشور را به هجرت از حوزه های علمیه قم و خراسان و شهرهای بزرگ، به مناطقخود توصیه می‌نمایند:

 

«تنها راه ارتقاء کمّی و کیفی حوزه های علمیه کشور طرح هجرت است که باید بصورت عملی اجرا شود».

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۰۲/۱۶
وحید اسعدی

نظرات  (۳)

یک کارت برای امام رضا ،مشهد . یک کارت برای امام زمان، مسجد جمکران . یک کارت برای حضرت معصومه،قم .این یکی را خودش برده بود انداخته بود توی ضریح . « چرا دعوت شما را رد کنیم؟ چرا به عروسی شما نیاییم؟ کی بهتر از شما؟ ببین همه آمدیم. شما عزیز ما هستی .» حضرت زهرا آمده بود به خوابش ، درست قبل از عروسی!

منبع :کتاب ردانی پور از مجموعه کتاب های یادگاران

 

عروسی بدون گناه!

لطفا خاطره مراسم ازدواج بدون گناه خود را به آدرس 1shab1000shab@chmail.ir بفرستید تا دیگران آن را بخوانند یا از دوستانتان که چنین مراسمی داشته اند بخواهید که خاطراتشان را بفرستند یا وبلاگ 1shab1000shab.blog.ir  را با نام "1شب 1000شب" لینک بفرمایید تا در این حرکت سهیم باشید.

به امید عنایت حضرت ولی عصر (عج)

 

واقعا قابل تامل بود

به روزیم با شهید جانم
Www.parishaniat.blog.ir
فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ ...

ادامه در ...

http://sajjad-m.blog.ir/1393/02/16/%D9%81%D9%84%DB%8C%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%89-%D8%B7%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%87

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی